Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter lång erfarenhet inom socialtjänsten ser Linda Lindgren, fältassistent, en oroande utveckling hos ungdomarna hon möter på gatan. Foto: Susanna Ahnlund

Socialsekreterarens vädjan inför Paludans besök i Västerås: ”Låt honom stå ensam”

Uppdaterad
Publicerad

Att den högerextrema politikern Rasmus Paludan ska hålla valmöte i Västerås på fredag har blivit en stor snackis bland unga. Nu vädjar de fältande socialsekreterarna i Västerås till föräldrar inför händelsen.

– Prata med era barn och i bästa fall hitta på något annat än att låta barnen vara i riskfyllda miljöer, säger Linda Lindgren, teamledare fältsassistenterna i Västerås.

Ungdomar uppmanar varandra via sociala medier att samlas vid Fiskartorget för att motdemonstrera mot Rasmus Paludan på fredag. De fältande socialsekreterarna i Västerås hoppas att föräldrar kan stoppa sina barn från att bli inblandade i potentiella oroligheter.

– Jag tror att det är många vuxna som inte vet att det här snacket går bland deras barn, säger Linda Lindgren, teamledare fältsassistenterna i Västerås.

Våldsamma upplopp i Sverige

Linda Lindgren oroas för att unga ska fara illa om det skulle bli upplopp på fredag, men även att de ska delta i eventuella kravaller och bli gripna för brott.

– Dras inte med i hans destruktiva beteende. Låt han stå där ensam, säger Linda Lindgren.

Hör mer om fältassistentens oro inför Paludans besök i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsamma upplopp i Sverige

Mer i ämnet