Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Renata Bastos/SVT

Så har Västerås stad förberett sig inför Paludans valmöte: ”Man tänker ett varv till”

Uppdaterad
Publicerad

På fredag kommer Stram kurs Sveriges partiledare Rasmus Paludan hålla valmöte på Fiskartorget i centrala Västerås. Ett valmöte som kräver förberedelser och åtgärder för Västerås stad.

– Vi har förskola här nere och Centrum för flerspråkighet som vi behöver omdirigera, säger Per-Inge Hellman som är chef för Hållbarhetsenheten på Västerås stad.

Runt Fiskartorget där Stram kurs partiledare Rasmus Paludan kommer att hålla valmöte ligger bland annat en förskola och Centrum för flerspråkighet. Vid torget ligger även stadshuset där tjänstemän och politiker från Västerås stad arbetar. Bland annat kommer de som arbetar i stadshuset inte att kunna gå ut i den stora entrén utan via bakdörrar.

– Alla sådana händelser gör att man tänker ett varv till och funderar över vad som kan hända. Men jag känner mig trygg hur vi gemensamt har mobiliserat oss utifrån ett förebyggande perspektiv, men också utifrån om det kan bli insatser som sker efteråt.

I klippet berättar Per-Inge Hellman hur Västerås stad har förberett sig för Paludans valmöte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paludans valmöte i Västerås

Mer i ämnet