Polisen säker: Elsas var målet för mordbranden

Uppdaterad
Publicerad

Flera olika brandhärdar med brandfarlig vätska har konstaterats vid den tekniska undersökningen efter branden vid Elsa Anderssons konditori i Norberg i augusti. Det tillsammans med andra uppgifter gör att polisen är helt säkra på att mordbranden var specifikt riktad mot Elsa Anderssons kafé.

Åklagare och polis är fortfarande i stort behov av information om iaktagelser av fordon eller personer i och kring cafeet i samband med händelsen säger kammaråklagare Carl Johan Norström till SVT Västmanland.

Än så länge finns ingen person som delgivits misstanke om brott och utredningen bedrivs fortfarande brett utifrån flera olika spår.

Kammaråklagare Carl Johan Norström säger också att när det gäller iakttagelser i samband med branden av personer och fordon är det mycket viktigt att polisen får ta del av all information och ber allmänheten att inte själva avgöra om deras iakttagelser är relevanta eller inte utan att höra av sig med alla iakttagelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elsas kafé nedbrunnet

Mer i ämnet