Följ med när Saga Modig tar dos nummer två av vaccinet mot covid-19 på den öde gallerian i centrala Västerås. Foto: Melker Blomberg/SVT

Saga, 95, fick ta taxi för att få vaccin: ”Snart blir jag fri”

Uppdaterad
Publicerad

Med hjälp av hemtjänsten kan västeråsaren Saga Modig ta sig till en vaccineringsnod för att få sin andra vaccinspruta mot covid-19. I andra kommuner kan man istället få vaccinet i hemmet.

– Det finns folk som tycker att det är bättre att få vaccinet hemma, men för mig gick det jättebra här, säger Saga Modig.

Vaccineringen i Västerås utförs på fyra så kallade noder. En tom och öde galleria i centrala Västerås är stället där Saga Modig ska få sitt vaccin för andra gången.

– Jag kände ingenting efter den första sprutan, hoppas det går lika bra nu, säger Saga Modig.

Coronaviruset i Västmanland

Handlar om liv och död

Under året med pandemin har många äldre drabbats hårt av oro och det känns därför skönt att det äntligen är dags för vaccinering, enligt Anni Nordsköld, undersköterska på Attendo hemtjänst i Västerås.

– Det handlar ju om liv och död för väldigt många. De har varit så oroliga, vissa har knappt gått ut fast vi har sagt att man kan ta en promenad. Vi har fått stötta dom väldigt mycket mentalt, säger hon.

I klippet får du se när Saga Modig vaccinerar sig mot covid-19.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet