Hör Moderaternas Mikael Andersson Elfgren berätta om hur han tycker att situationen bör lösas. Foto: SVT

Moderaternas kritik: Alla med hemtjänst i Västerås borde få vaccin i hemmet

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna i Västerås är kritiska mot att de som har hemtjänst i kommunen måste lämna hemmet för att få covid-19 vaccinet. De menar att det är ”anmärkningsvärt” att det inte går att ordna med ett mobilt vaccineringsteam för brukare med hemtjänst.

– Det här är människor som är sjuka och sårbara och många har problem med att ta sig ut, säger Mikael Andersson Elfgren (M) oppositionsråd i regionen.

Just nu pågår vaccineringen mot covid-19 i Västmanland. Först ut att vaccineras omfattas bland andra, personer med hemtjänst. Att de ska behöva ta sig till en så kallad vaccineringsnod är inte säkert, menar Moderaterna i Västmanland.

– Vi har 2 300 västeråsare med hemtjänst, många är sjuka och sköra, att inte lösa deras situation med ett mobilt vaccinationsteam tycker vi är anmärkningsvärt, säger Mikael Andersson Elfgren (M) oppositionsråd i regionen. 

I klippet får du höra mer om kritiken och hur Västmanlands vaccinationssamordnare svarar på kritiken.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.