Tiina Magnusson berättar om sina resa in i företagsvärlden där hon ofta varit ”ensam kvinna” på event och konferenser. Foto: Susanna Ahnlund SVT

Företagaren Tiina: ”Jag förstår varför kvinnor inte orkar vara kvar i branschen”

Publicerad

Affärslivet har varit svårt att leva i, berättar Tiina Magnusson, som inte är förvånad över att allt färre kvinnor startar företag i Sverige. Hon uppmanar finansvärlden att försöka lära sig mer om förutsättningarna som många kvinnor lever med, och som påverkar deras sätt att driva företag.

– De är inte lika enkelt för kvinnor som bildar familj att fortsätta satsa 100 procent på sig själva. Målsättningen för en del kvinnor kanske inte är att tjäna miljoner och bli börsnoterade. Självklart finns det kvinnor med det målet också, men jag tror att företagsvärlden skulle gynnas av att se alla olika typer av företagare.

Hör Tiina Magnusson berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.