Försäljningen klar: Företag köper Brukskontoret och Norra station i Fagersta

Publicerad

Fagersta kommun har nu sålt flera fastigheter till bolaget Offentliga hus som ska förvalta lokalerna och därmed bli kommunens hyresvärd.

Försäljningen av kommunens lokaler har väckt reaktioner. Vänsterpartiet i Fagersta med Hans Granlund (V) i spetsen har varit kritisk till affären och tidigare begärt en folkomröstning som dock gick i stöpet.

Fagersta kommun skriver på sin hemsida att bolaget Offentliga hus ska sköta lokalerna och kommunverksamheten hyra in sig i Brukskontoret. Ett 25-årigt avtal beträffande Brukskontoret och Norra station är tecknat. Priset landar på 20 100 000 kronor.

– Vi ser detta som en start på ett långsiktigt och hållbart samarbete med en aktör som äger fastigheter i hälften av landets kommuner och som satsar stort på att vara förvaltare åt det allmänna, säger Fagerstas kommunalråd Marino Wallsten (S) i ett uttalande på kommunens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.