Foto: Jenny Berggren/SVT

Friades för mordförsök – nu tar hovrätten upp fallet

Uppdaterad
Publicerad

I vintras knivskars två tonårspojkar allvarligt i ett bråk utanför en ungdomsgård i Tillberga, i Västerås. I juni frikändes en 17-årig pojke för mordförsök i tingsrätten. Nu har domen överklagats och förhandlingar i hovrätten inleddes under tisdagen.

I slutet av januari uppstod bråk utanför en ungdomsgård i Tillberga där bland annat två tonårspojkar knivskars så allvarligt att de fick livshotande skador. Tre minderåriga pojkar åtalades, två 15-åringar för grov misshandel, och en 17-åring för mordförsök. 15-åringarna frikändes helt, medan 17-åringen frikändes för mordförsök på de två knivskurna pojkarna, men dömdes till ungdomsvård för misshandel på en tredje pojke.

Tas upp i hovrätten

Nu skriver VLT att den friande domen mot 17-åringen har överklagats och under tisdagen inleddes förhandlingarna i hovrätten, som inte är offentlig på grund av de inblandades låga ålder. Förhandlingarna håller på fram till och med fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivskärningen vid ungdomsgården i Tillberga

Mer i ämnet