Dödsskjutningen skedde på Gideonsberg i Västerås i april. Foto: svt/ Fredrik Björkholm

Fyra åtalas efter dödsskjutningen i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen kom åtalet mot fyra personer som på olika sätt misstänks för inblandningen i dödsskjutningen på Gideonsberg i Västerås, i april förra året.

Det var den 27 april som en 30-årig man sköts till döds på Emausgatan på Gideonsberg i Västerås och hans forna kamrat, en 23-årig man, häktades för dådet.

Den 23-åriga mannen är en av dem som nu har åtalats misstänkt för mord. Den 23-åriga mannen har även erkänt i förhör att det var han som höll i pistolen, men att han agerade i självförsvar.

Enligt stämningsansökan sköts 30-åringen med tre skott varav ett dödande i överkroppen.

Kompisen, pappan och systern åtalas

Åtalet omfattar även tre personer till. 23-åringens kompis, syster och pappa åtalas misstänkta för grovt skyddande av brottsling.

Enligt stämningsansökan ska nämligen 23-åringens kompis ha skjutsat honom till en bostad så att han kunde gömma sig. Kompisen ska även ha sagt åt 23-åringens syster att undanröja 23-åringens dator och mobiltelefon.

23-åringens pappa och syster misstänks också för att ha undanröjt bevis enligt stämningsansökan.

Rättegång i slutet av januari

Rättegången inleds den 31 januari och beräknas pågå i nio dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.