Foto: SVT

Fyra personer begärs häktade för jaktbrott

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män från Västmanland och Dalarna begärs nu häktade för grovt jaktbrott. Ytterligare en man från Västmanland begärdes häktad under söndagen.

Brottsrubriceringarna är grovt jaktbrott, grovt jakthäleri ochförberedelse till grovt jaktbrott samt förgöring, det vill säga förgiftning av djur.Brotten ska ha ägt rum från den 1 januari 2014 till och med den 26oktober 2018.Brotten ska vara begångna i Surahammmars och Norbergs kommuner.

Två av männen, 59 och 53 år gamla, kommer från Norberg. En 69-årig man är boende i södra Dalarna och en 28-årig man från Sala kommun.

Misstänkta jaktbrottshärvan i Västmanland

–Brotten består i ett illegalt dödande av varg, lodjur och kungsörn, säger kammaråklagare Lars Magnusson på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

Ytterligare en misstänkt, en 50-årig man från Norberg, är begärd häktad under söndagen. Mannen är inte frihetsberövad. Jaktbrotten ska vara begångna i bland annat Surahammars kommun. Häktningsförhandling för honom hålls under måndagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkta jaktbrottshärvan i Västmanland

Mer i ämnet