Fotografier från husrannsakan hos den 51-årige mannen som dömdes för grovt narkotikabrott. Foto: Polisen / Martina Holmberg / TT

Västeråsare gömde över 17 kilo cannabisharts – döms till tre års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En 51-årig man döms till tre års fängelse för grovt narkotikabrott efter att polisen hittat över 17 kilo cannabisharts och 1,54 gram amfetamin i hans bostad i Västerås.

Det var i slutet av januari i år som två civilpoliser stoppade en person som precis kommit ut ur 51-åringens bostad. Personen bar både kniv och pepparsprej på sig vilket ledde till en husrannsakan i bostaden han kom ifrån.

Stora mängder narkotika hittades i lägenheten och tillhörande förråd. Även säljlistor, vågar och zippåsar.

Inledningsvis var flera män misstänkta för grovt narkotikabrott, men den 51-årige mannen erkände senare att endast han känt till och hanterat narkotikan. Han menade också att han hittat den i ett soprum – en förklaring som rätten inte anser vara trovärdig.

51-åringen har erkänt narkotikabrott av normalgraden, men döms för grovt narkotikabrott.

Mannen förekommer i elva avsnitt av belastningsregistret och ska stanna i häktet till att domen vinner laga kraft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.