Foto: Jenny Berggren/SVT

Gymnasieskolor i Västmanland stänger – distansundervisning från och med onsdag

Uppdaterad
Publicerad

De kommunala gymnasieskolorna i Västerås kommer att stänga och hålla distansundervisning från och med onsdag. Det för att minska smittspridningen av det nya coronaviruset.

På en presskonferens under tisdagen rekommenderar Folkhälsomyndigheten att undervisning i gymnasieskolor inte ska bedrivas i skolans lokaler. Regeringen rekommenderar därför att alla gymnasieskolor, högskolor, universitet och yrkeshögskolor stängs.

De kommunala gymnasieskolorna i Västerås kommer att följa rekommendationerna från och med på onsdag. Det påverkar drygt 4 300 elever.

Coronaviruset i Västmanland

– Vi kommer driva utbildning på distans från och med imorgon. Eleverna är inte lediga utan kommer jobba hemifrån. Vi är förberedda på det här och allt det tekniska finns redan på plats, säger Åsa Lundkvist direktör för barn- och utbildningsförvaltningen i Västerås.

Även Kungsängsgymnasiet i Sala, Brinellskolan i Fagersta, Ullvigymnasiet i Köping och Vasagymnasiet i Arboga kommer stänga sina lokaler och undervisa alla elever på distans.

– Vi följer rekommendationerna. Vi skickar hem eleverna idag klockan 13. Sen samlar vi hop personalen och planerar för distansutbildningen här framöver, säger Per Gamalielsson, rektor på Vasagymnasiet.

Chatt: Skolor stänger för att minska smittspridningen – hur påverkas du?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet