Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Största delen hårdgjord yta” – i klippet kikar SVT in vid Vallby Norra förskola i Västerås som anses vara i behov av en bättre utomhusmiljö. Foto: Caroline Slotte/SVT

Här är förskolegårdarna i Västerås som ska fräschas upp – satsar 5 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Fyra förskolegårdar i Västerås ska få en uppfräschning under 2024 – det efter att politiken beslutat om fem miljoner för projektet.

– Vi har kollat på de förskolor med störst behov, berättar lokalplanerare Maria Tsingos.

Efter en kartläggning som Pedagogiska skolgårdar gjort på uppdrag av Västerås stad under 2018-2021 har man sett ett behov av att förbättra flera förskolegårdar. Det handlar om förskolor med liten friyta, mycket hårdgjord yta och där slitaget är stort.

De förskolorna ska fräschas upp

Sedan 2022 har det satsats totalt tio miljoner kronor på projektet och nu är det klart att man skjuter till fem miljoner för 2024. De förskolor som får dela på pengen är Norra Vallby Förskola, Bäckby Norra Förskola, Rösegårdsförskola och Kyrkbackens förskola.

– Det betyder nästan löjligt mycket, säger biträdande rektor Jasmina Levin på Norra Vallby förskola.

En behovsanalys har påbörjats och planen är att de första spadtagen tas under våren.

”Största delen hårdgjord yta” – i klippet kikar SVT in vid Vallby Norra förskola som anses vara i behov av en bättre utomhusmiljö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.