Västerås stad förbereder storbildsskärm inför damernas semifinal i fotbolls-VM. Foto: Iris Tiitto/SVT, Pontus Lundahl/TT

Här blir det fotbollsfest i Västerås – landslagets semifinal visas på storbildsskärm

Uppdaterad
Publicerad

Västerås stad hakar på andra städer och bjuder nu in till storbildsvisning av semifinalen i fotbolls-VM mellan Sverige och Spanien.

4 000 personer får plats inne på det uppbyggda scenområdet Folkparken vid Mälaren.

Efter Sveriges vinst mot Japan väntas nu semifinal på tisdag 15 augusti mot Spanien. Västerås stad arrangerar matchvisning på storbildsskärm, platsen är Folkparken vid Mälaren på Lögarängsvägen vid gästhamnen.

– Det finns ett stort intresse för att samlas och se matchen tillsammans. Jag hoppas på folkfest, och så klart även att Sverige vinner, säger Alf Westerdahl, evenemangschef på Västerås stad.

Matchen startar klockan 10 och Alf Westerdahl uppmanar besökarna att ta med kläder efter väder, och något att sitta på.

Fotbollsfeber i Kolsva när JRK stormar fram i VM

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kolsvabördige Johanna Rytting Kaneryd är en stor inspirationskälla för de fotbollsspelande ungdomarna i bygden. Foto: Christine Olsson/TT, Johan Borehed/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.