Hör Helena Andrén Niemi, tidigare guide på Engelsbergs bruk, om besökstoalettens öppettider. Foto: Audrey Erath/SVT

Helena guidade tidigare på Engelsbergs bruk: ”Toaletten var öppen alla dagar”

Uppdaterad
Publicerad

Öppen alla dagar under turistsäsongen, från förmiddag till kväll. Så ska tillgängligheten till besökstoaletten som Fagersta kommun sålde till bolaget Nordstjernan ha varit innan försäljningen enligt Helena Andrén Niemi som tidigare var guide på Engelsbergs bruk.

I dag är toaletten inne på brukets område öppen i samband med guidade visningar, först lördag och söndag under den tidiga turistsäsongen för att sedan utöka till torsdag till söndag efter midsommar. Nordstjernan uppger att man har toaletten öppen i samma omfattning nu som när man tog över från kommunen 2014 och att man därmed uppfyller avtalet.

Men inte enligt Helena Andrén Niemi, som är övertygad om att öppettiderna som var innan kommunen sålde toaletten skulle göra skillnad för Ängelsbergs turister.

– Det skulle det ju göra, för nu har vi ju inga offentliga toaletter överhuvudtaget här, säger hon.

Besökstoaletten inne på Engelsbergs bruk. Foto: Audrey Erath/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.