Hör Ulf Kristersson efter rundturen på Bäckby

Uppdaterad
Publicerad

Idag besökte Moderaternas partiledare Ulf Kristersson området Bäckby i Västerås och berättade om partiets förslag till att skapa trygghet och ordning i landet.

Ulf Kristersson åker just nu runt på en turné för att tala om lag och ordning runt om i landet. Idag var han på Bäckby i Västerås, där han fick en rundtur av lokalpolisen. Ulf Kristersson talade bland annat om vikten av polisiära insatser i kombination med förebyggande, och om hur polisen inte kan ersätta andra insatser i samhället.

-  Färre måste gå ut 9an utan betyg till gymnasiet. Har man inte det, då får man snart inga jobb överhuvudtaget. Fler måste tidigt få klart för sig att man som förälder har ett ansvar för sina barn. Samspelet mellan socialtjänst, skola och polis är jätteviktigt, säger Ulf Kristersson.

Samtidigt presenterade SVT idag en ny Novus-undersökning som bland annat visar att Moderaterna har det lägsta väljarstödet sedan 2006, något som Ulf Kristersson inte säger sig påverkas av.

– Man ska inte drabbas av övermod när det går bra och inte heller av missmod när det går mindre bra. Det förhållningssättet tänker jag behålla fram till valdagen, till den riktiga mätingen; väljarnas beslut.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.