Foto: Jenny Berggren/SVT

Hovrätten fastställer: 17-åring frias för mordförsök i Tillberga

Uppdaterad
Publicerad

I vintras knivskars två tonårspojkar allvarligt i ett bråk utanför en ungdomsgård i Tillberga, i Västerås. I juni frikändes en 17-årig pojke för mordförsök i tingsrätten. Nu har hovrätten fastställt domen.

17-åringen frikänns för mordförsök på de två knivskurna pojkarna, men dömdes till ungdomsvård för misshandel på en tredje pojke i tingsrätten.

Hovrätten går på tingsrättens linje om att det i åtalet finns utrymme för alternativa händelseförlopp och att det inte är klargjort att 17-åringen orsakat de skador som påstås.

Två av nämndemännen är dock skiljaktiga. De anser att det visst går att utesluta att inte någon annan en 17-åringen attackerat offret med kniv och att han därför skulle dömas för mordförsök till sluten ungdomsvård i 20 månader. Men så blir alltså inte fallet då hovrättens majoritet fastställer frikännandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivskärningen vid ungdomsgården i Tillberga

Mer i ämnet