Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Försvarsadvokaten Ali Kassim kommenterar åklagarens bevisning i åtalet om mordet på Bäckby 2022. Foto: Robert Gustavsson/Fredrik Björkholm/SVT

Rättegång om Bäckbymord hålls bakom stängda dörrar

Publicerad

Under tisdagsförmiddagen inleddes rättegången efter det uppmärksammade mordet på Bäckby i november förra året. Media och åhörare fick bara närvara under de första minuterna, därefter beslutades att rättegången skulle hållas bakom stängda dörrar.

I Västmanlands tingsrätt var det ett stort säkerhetspådrag vid rättegångsstarten med flera poliser och ordningsvakter. Det var fullsatt på åhörarplats, där ett tiotal kompisar till de åtalade var närvarande.

Efter en första genomgång valde rätten att hålla resten av rättegången bakom stängda dörrar. Någonting åklagare yrkat på, då två av de åtalade är under 18 år.

I klippet hör du den yngste misstänkte gärningsmannens försvarsadvokat kommentera åklagarens bevisning.

Få händelserna sammanfattade på 60 sekunder

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I november 2022 skjuts en ung man till döds på Bäckby. I videon får du en sammanfattning av fallet på 60 sekunder. Foto: Polisens förundersökning

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.