Maken hittades död på grunt vatten vid sommarstugan i Granliden utanför Arboga. Foto: TT / SVT

Johanna Möller får inga pengar på makens livförsäkring

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen frikändes Johanna Möller i hovrätten när det gäller anstiftan till mord på maken 2015. Men några pengar från livförsäkringen kommer hon inte att få utbetalt.

Anledningen till det är att hon själv tecknade en livförsäkring i hennes mans namn utan att han visste om det själv och då är den inte giltig. Så hovrättens beslut att frikänna Johanna Möller från anklagelserna om mord ändrar ingenting när det gäller utbetalningen av livförsäkringen från försäkringsbolaget IF.

Caroline Uliana, informationschef försäkringsbolaget IF. Foto: Försäkringsbolget IF

– Självklart har vi följt överklagan i hovrätten noga och vi är förvånade över dagens dom. Om polisen hade gjort sitt jobb i samband med dödsfallet på Johanna Möllers make 2015  så hade vi sett ett annat beslut idag tror jag. säger Caroline Uliana, informationschef försäkringsbolaget IF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet