Stort engagemang att skänka till krigsdrabbade – insamlingen flyttas till Västerås flygplats för att få plats

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för att skänka kläder, gåvor och andra förnödenheter till ukrainska flyktingar har varit stort. Därför har insamlingen nu flyttats till Västerås flygplats.

– Vi var tvungna att begränsa ner det för vi måste hinna med och sortera allting, säger Carl Doverfelt, säkerhetssamordnare på Västerås stad.

Sedan Rysslands invasion av Ukraina har intresset för att skänka gåvor till de krigsdrabbade varit stort. I Västerås har engagemanget varit så stort att man nu flyttat insamlingen till Västerås flygplats

– Vi har ett jättestort lager där vi slussar in och lagerför allting. Sen beställer boendet ifrån lagret och så portionerna vi ut allting i lagom mängd.

Under tisdagar och torsdagar mellan klockan 07-13 har medborgare möjlighet att komma förbi och skänka nödvändiga artiklar.

I klippet berättar Carl Doverfelt,säkerhetssamordnare, om insamlingen på flygplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.