Foto: Privat

Kalle Lyrén kraschade i 308 kilometer i timmen

Uppdaterad
Publicerad

Surahammarföraren Kalle Lyrén klarade sig mirakulöst nog utan stora skador, efter att ha kört omkull i över 300 kilometer i timmen under en motorcykeltävling. Nu hoppas han återvända till banan redan i augusti.

Förra fredagen hölls nordiska mästerskapen i Pro Stock Motorcycle. Det var under andra kvalrundan precis vid målgången som Kalle Lyrén körde omkull.

– Plötsligt försvinner bara framhjulet framför mig och cykeln glider in mot muren. Då bestämmer jag mig för att hoppa av cykeln i 308 kilometer i timmen istället för att åka in i muren, säger han.

Sin första olycka

Kalle Lyrén drog ihop sig och började tumla på asfalten. Motorcykeln smällde in i väggen, men reste sig igen, fortsatte längs med banan och landade till sist i en däcktrave efter en flygtur.

Kalle hade precis varit med om sin första riktigt allvarliga olycka.

– Direkt efter tyckte jag inte det var så farligt. Nu har det hänt tänkte jag. Man vet ju att det kan ske, det är så pass höga hastigheter, säger han.

Mår i stort sett bra

Till en början kände Kalle att det inte var någon fara, bara att han var lite yr. När adrenalinet lagts sig såg han skrapsåren, blåmärkena och brännsåren. Han kunde inte röra vänster handled och högerfoten var rejält stukad.

Nu några dagar efteråt känns det dock bättre i kroppen, men samtidigt börjar han inse vad han har varit med om.

– Jag kan röra mig och gå men kroppen är sliten. Det är inte så farligt med tanke på vad som kunde ha hänt.

– Det kommer mer och mer för varje dag vad har man varit med om. Det är svårt att förstå att det skett, fortsätter han.

Vill ut på banan igen

Först tänkte Kalle att säsongen var slut, men nu har han bestämt sig för att inte lägga ner den helt. Förhoppningen är att komma upp på motorcykeln igen i augusti.

– Jag vill inte att min karriär ska sluta på det här sättet. Så nu ska vi bara få ihop mig och motorcykeln, samtidigt ska vi inte stressa fram något. Allt ska vara 110 % procent... men jag ska upp på hojen igen, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer