Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Träffa Katia och Kitty och se klipp från när klättraren Teddy Bayakhmetov räddar en skakad Kitty i talltopparna. Foto: Hanna Eklund/SVT & Privat

Katias katt Kitty klättrar hellre än bra – fastnat i träd fem gånger

Uppdaterad
Publicerad

En av katterna som Teddy Bayakhmetov har räddat är Kitty, Västerås kanske sämsta trädklättrare, i alla fall när det gäller att ta sig ner.

– Jag älskar henne, men hon är dyr i drift vår lilla Kitty, nu senast kom fantastiska Teddy till undsättning, men annars har vi anlitat arborist och det är inte gratis, säger Katia Tingberg.

När katträddaren Teddy kom till undsättning var det femte gången som Kitty satt fast i talltopparna på Vetterstorp och hennes ägare Katia Tingberg har funderat på att gå en klätterkurs. Ungefär 3 000 kronor per timme har det nämligen kostat att låta en arborist ta ned Kitty från träden.

– Och arborister fakturerar oavsett om de får ned katten eller ej, en gång lyckades han inte få ned henne på en timme och åkte därifrån. Tio minuter senare kom Kitty ned av sig själv.

Veterinärkoll

Katia berättar att hon också brukar ta Kitty till veterinären efter besöken i trädtopparna.

– Det ska man göra för de kan ta skada av att sitta fast utan mat och vatten, men det har aldrig varit något fel på Kitty.

Tror du att hon lugnar sig med åren?

– Ja, hon är sex år nu och jag tycker att det har blivit lite bättre i alla fall, vi får väl se.

I klippet: Här räddar Teddy katten Kitty från talltopparna.

Experten: Därför klättrar katter upp i träd – men har svårare att ta sig ner

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Häng med ut på promenad med katten Dharken, som gärna klättrar i träd och flyger upp på axeln på så väl sin matte Josefina Zidars som SVT:s reporter – mitt under intervjun. Foto: Hanna Eklund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.