Klart med ny förskola i Hallstahammar

Publicerad

Det är nu klart att det före detta äldreboendet Ädelstenen i Hallstahammar kommer att inrymma ny förskola för upp till 140 barn. I planernafinns även eget kök och en ny väg för att underlätta lämning och hämtning av barnen. Invigning planeras till 2022, det meddelar kommunen i ett pressmeddelande.

– Vi börjar bli trångbodda i våra förskolor och vi behöver fler platser i barnomsorgen. Vi vill också ”skapa mer luft och utrymme att växa” säger Kjell Iwemyr (S) ordförande barn och utbildningsnämnden.

Förskoleverksamheten kommer inrymmas i två av anläggningens utbyggnader och totalt kommer det handla om åtta avdelningar som kan rymma 140 barn.

Även andra renoveringar

Kommunen skriver samtidigt i pressmeddelandet att flera andra förskolor i kommunen är äldre och har ett renoveringsbehov de kommande åren, så den kommande förskolan kommer att behövas som buffert när dessa renoveringar sker.

Beslutet är nu taget i berörda nämner och kommunstyrelsen. Invigning beräknas till sommaren 2022.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer