Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet beskriver Anders Wigelsbo (C) varför Ungdomslokalen slutade ha lördagsöppet för två år sedan trots att det var uppskattat. Foto: SVT Arkiv

Kommunens plan: Fritidsgården Ungdomslokalen i Sala ska ha lördagsöppet – igen

Uppdaterad
Publicerad

Nu planeras det för att Ungdomslokalen i Sala återigen ska ha öppet under lördagarna. Fritidsgården har hållit stängt lördagar sen årsskiftet 2018.

Frågan om lördagsöppet på Ungdomslokalen lyftes från början av Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, och fick sedan fått draghjälp av Socialdemokraterna som lade en motion till fullmäktige.

Hösten 2018 testade kommunen att ha lördagsöppet vilket visade sig vara lyckat. Det tillfälliga testet finansierades av statsbidrag som sedan inte längre gick att söka, varpå helgverksamheten stängdes.

Nu planerar alltså kommunen för att öppna lördagar igen och denna gång finansiera lördagsöppningen själv.

”Är en viktig satsning”

På kommunstyrelsens möte under onsdagen togs ett enhälligt beslut som grundas på att det nu bedöms finnas pengar säger kommunstyrelsens ordförande Anders Wigelsbo (C).

– Vi ser att ekonomin ser väsentligt ljusare ut i år. Vi tror att det här är en viktig satsning för att stärka det förebyggande arbete som Sala kommun bedriver gentemot ungdomar, säger han.

Kommunfullmäktige väntas rösta igenom beslutet i slutet av september. Om det går igenom är planen att Ungdomslokalen inför lördagsöppet senast i början av 2021.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer