Flera personer från Västmanland döms till fängelse efter knarkhärva

Uppdaterad
Publicerad

Det var i januari polisen inledde en spaning på ett kriminellt gäng i Köping som misstänktes för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. Under året har flera från Köping kunnat gripas i olika tillslag och i oktober åtalades nio personer för den omfattande knarkhärvan.

Nu döms alla nio för olika typer av brott.

En av de dömda är en 27-åring från Köping som ska ha varit styrande i en kriminell organisation. Han döms för tre fall av grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott, samt peningstvättbrott. Straffet är satt till fem år och sex månaders fängelse.

En annan Köpingbo döms till fyra år och åtta månaders fängelse efter att ha haft en viktig roll i knarkhärvan. 21-åringen ska ha varit den som hanterat narkotikan. Han döms för tre fall av grova narkotikabrott, samt grovt vapenbrott.

Narkotikan som ska ha hittats i härvan ska ha varit cannabis, kokain och oxyton.

Flera köpingbor inblandade

En 19-åring, samt 20-åring från Köping döms till fängelse för grovt narkotikabrott. Straffet blir tre år och sex månader, respektive två år och sex månader.

Ytterligare fem personer döms till inblandning i härvan. Tre hemmahörande i Västmanlands län och två i Örebro län. Straffen varierar från tre års fängelse till dagsböter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer