Krock utanför Hallstahammar

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar krockade på söndagseftermiddagen på Brånstaleden utanför Hallstahammar. Fem personer har förts till sjukhus med ambulans.

Olyckan inträffade vid halvtretiden på söndagseftermiddagen. De två personbilarna kolliderade på Brånstaleden, vid avfarten från E18.

– Det var fyra vuxna och två barn som satt i bilarna. Fem av dem har körts till sjukhus i ambulans, den sista är också på sjukhus men behövde ingen ambulans, berättar Johan Gustavsson, inre befäl hos räddningstjänsten.

Enligt polisen ska ingen av de inblandade bara allvarligt skadade. Två förare från vardera bil har fått lindriga skador. Resten har fått besöka sjukhus för kontroll.

Vägen avstängd

Räddningstjänsten har sanerat platsen från bildelar och är nu kvar för att bistå polisen med trafiksituationen.

– Som det ser ut nu kommer vägen att vara avstängd i ungefär en halvtimme från och med nu, säger Johan Gustavsson vid tretiden på eftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.