Det var i slutet av juni som skogsområdet i Västerås spärrades av. Foto: Lisa Andreasson / SVT

Kvarlevorna var från försvunna kvinnan

Uppdaterad
Publicerad

De människoben som hittades i ett skogsområde vid Önsta Gryta i juli tillhörde den försvunna kvinna som försvann från sitt hem i maj förra året. Det bekräftar nu åklagarmyndigheten.

I april hittades de första kvarlevorna i skogen i Västerås av organisationen Missing people. Samtliga tillhör en 57-årig kvinna som försvann i maj förra året. Det visar den rättsgenetiska undersökningen som gjorts, skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

– Jag vill berömma Missing People för deras engagemang och för deras skickliga hanterande i samband med påträffandet, säger förundersökningsledaren Jenny Alriksson.

Styckmordet på kvinna i Västerås

54-åring häktad sen januari

Under fredagen skulle åtal ha väckts mot den 54-årige man som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och brott mot griftefriden men åklagaren har begärt förlängd åtalstid.

– Undersökningar och analyser utifrån fyndet pågår fortfarande så några ytterligare kommentarer kan inte lämnas i nuläget, säger Jenny Alriksson.

En mindre sinnesundersökning på 54-åringen har tidigare visat att han kan lida av en allvarlig psykisk störning.

Nytt datum för åtal är nu 14 september, enligt åklagarmyndigheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmordet på kvinna i Västerås

Mer i ämnet