Kvinnan är misstänkt för skogsbranden i Broddbo, som startade i tisdags. Foto: Niklas Hagman

Kvinna gripen misstänkt för skogsbranden i Broddbo

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har gripits misstänkt för grov mordbrand i samband med skogsbranden i Broddbo.

En kvinna har gripits misstänkt för grov mordbrand i Broddbo utanför Sala. Kvinnan greps under onsdagsmorgonen efter att hon varit anhållen i sin frånvaro.

Anhölls under förmiddagen

Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen i region Mitt, bekräftar för SVT Nyheter Västmanland att kvinnan är misstänkt för skogsbranden som räddningstjänsten nu arbetar med norr om Sala.

Skogsbränderna i Västmanland 2018

– Ja, det stämmer, säger han.

Kvinnan anhölls under förmiddagen, och har förhörts ett par gånger under dagen. Polisen söker nu efter personer som kan ha gjort iakttagelser vid platserna omkring bränderna.

Tittar på alla bränder

Polisen började utreda Broddbobranden som en grov mordbrand under tisdagen. Man har också tittat på de andra två bränderna.

– Den anhållna kvinnan är misstänkt för branden i Broddbo, men vi tittar på samtliga bränder i området, säger polisens presstalesperson Mikael Hedström.

Polisen efterlyser vittnesmål gällande personer eller fordon som rört sig i anslutning till de områden som nu brandhärjas.

Åklagare Tomas Eriksson ger inga fler kommentarer om utredningen i nuläget.

Släcker med full styrka

Branden i Broddbo startade under tisdagen, samtidigt som räddningstjänsten redan släckte en brand i Rörbo.

Under onsdagsförmiddagen meddelade räddningstjänsten att man fortfarande arbetar med full styrka för att släcka bränderna på olika platser i Sala. Branden i Broddbo är ännu inte under kontroll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränderna i Västmanland 2018

Mer i ämnet