Azzum Haider förbereder sig för att möta patienterna som remitterats till den nya postcovid-mottagningen i Västmanland. Foto: Susanna Ahnlund SVT

Läkaren Azzum ska jobba på nya mottagningen för postcovid: ”En möjlighet att göra skillnad”

Uppdaterad
Publicerad

Azzum Haider ser fram emot att sätta sig in i ett helt nytt område inom medicinen och hitta behandlingar som kan hjälpa de som drabbats av den nya sjukdomen.

Han är en av läkarna som kommer att jobba på den nya postcovid-mottagningen som planeras öppna på Västmanlands sjukhus i Västerås.

– Jag blev intresserad och tänkte att det var en möjlighet att göra skillnad, säger Azzum Haider.

Målet är att Västmanlands egen postcovid-mottagning ska öppna innan midsommar. Inledningsvis ska den vara öppen en dag i veckan. För att komma till mottagningen krävs en remiss från primärvården. Därefter tar Azzum Haider och hans kollegor emot patienten uppe på medicinmottagningen på Västerås sjukhus.

– En ST-läkare kommer att träffa patienten först.

Därefter kopplas en arbetsterapeut och en fysioterapeut in. Tillsammans gör de en samlad bedömning och bestämmer vilken vård patienten ska få.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.