Nu vädjar landshövdingen i Västmanland till Telias VD att de ska göra halt i nedläggningen av kopparnätet Foto: Robert Gustavsson / SVT

Landshövdingen vädjar i brev: ”Telia, gör timeout”

Uppdaterad
Publicerad

Nu pågår nedläggningen av kopparnätet runt om i landet. Men Telia går för fort fram tycker landshövdingen i Västmanland, Minoo Akhtarzand.

I ett brev till Telias vd vädjar Minoo Akhtarzand och tio Kommunstyrelsordföranden i Västmanland att de ska göra halt i nedläggningen av kopparnätet. Anledningen är att man ska hinna hitta nya lösningar, helst fram till den 1 januari 2018. Brevet är underskrivet av landshövdingen och alla kommunstyrelseordföranden i de tio berörda kommunerna i Västmanland.

– Det här skapar mycket stor oro och upprördhet hos de boende på landsbygden, säger Minoo Akhtarzand.

Vill ha mer tid

Landshövdingen håller dock med om att kopparnätet inte är den plattform som ska bära den digitala utvecklingen in i framtiden, men anser att tiden att ställa om till en ny teknik är alldeles för liten.

– Vi har en vädjan till Telia att de ska göra halt nu, när det gäller Västmanland och ge oss det andrum vi behöver, säger Minoo Akhtarzand.

Tror du att Telia lyssnar på dig?

– Ingen aning, men vi har gjort ett försök och så får vi se vad det leder till. Jag förväntar mig ett svar ifrån Telia, säger Minoo Akhtarzand.

Agneta Bode, Arboga kommun

Marino Wallsten, Fagersta kommun

Catarina ettersson, Hallstahammars kommun

Per Strengbom, Kungsörs kommun

Elizabeth Salomonsson, Köpings kommun

Åsa Eriksson, Norbergs kommun

Carola Gunnarsson, Sala  kommun

Carina Sándor, Skinnskattebergs kommun

Tobias Nordlander, Surahammars kommun

Anders Teljebäck, Västerås stad

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kopparnätet avvecklas

Mer i ämnet