Låtsades vara någon annan – band fast och våldtog 17-åring

Uppdaterad
Publicerad

En 21-årig västeråsare döms till fem års fängelse för att vid två tillfällen våldtagit en 17-årig flicka. De var bekanta och mannen har enligt domen utnyttjat sin ställning och via ett alter ego fått flickans förtroende.

I domen beskrivs ett systematiskt och överlagt agerande från mannens sida, där han via ett alter ego tagit kontakt med flickan på sociala medier och utifrån vad han visste om henne i verkliga livet, kunde han styra och kontrollera henne till att bland annat skicka bilder på sig själv av sexuell natur.

Stämde träff

Senare fick han också till en träff i en skogsdunge, där mannen närmade sig flickan, satte ögonbindel på henne och band hennes händer. Därefter fick hon utföra oralsex på mannen. Han har också använt en dildo på kvinnan. Ett liknande scenario skedde enligt domen ytterligare en gång.

Bedömningen

Tingsrätten gör bedömningen att mannen ska dömas för våldtäkt eftersom flickan trodde sig ha sex med en annan. Och trots att det skett frivilligt skulle hon aldrig gjort samma sak om hon vetat vem det egentligen var hon hade sex med.

Mannen döms också för att i sin mobil haft bilder och filmer som rätten bedömer som barnpornografiska.

Mannen nekade till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.