Jenny Landernäs, gruppledare för Moderaterna i Hallstahammar. Foto: Robert Gustavsson / SVT

M om strandade pråmen: ”Äntligen”

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna har tidigare varit kritiska mot projektet med pråmen Albert i Hallstahammar. När projektet nu läggs vilande är gruppledaren nöjd.

– Det är skandalöst att politisk prestige ska få kosta så här mycket pengar, säger Jenny Landernäs, gruppledare för Moderaterna i Hallstahammar, i ett pressmeddelande.

En besiktning genomfördes av en oberoende inspektör i slutet av september. Den visar att pråmen inte är sjöduglig och att det skulle ta ytterligare drygt två år att renovera färdigt den. Efter detta togs beslutet att nu projektet ska hållas vilande.

– Sociala projekt är otroligt viktigt för att personer långt ifrån arbetsmarknaden ska få en ny chans, men att slösa med både pengar och framförallt personers engagemang på det här sättet är inte ansvarsfullt, säger Jenny Landernäs (M).

Moderaterna föreslår nu att pråmen Albert flyttas och används som lekplats för barn – på land.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.