Foto: SVT

Maktskifte på gång i Sala

Uppdaterad
Publicerad

Det är nu klart att de borgerliga partierna tar över makten i Sala kommun. Det står klart i dag när partierna presenterade ett valtekniskt samarbete med partiet Salas bästa.

Det nya samarbetet vill bland annat göra satsningar inom äldreomsorgen; en översyn av skollokalerna; planera för bostäder på attraktiva områden.

Alliansens fyra partier har under den senaste mandatperioden bedrivit oppositionspolitik. Salas Bästa har också varit i opposition under de senaste knappa två åren.

De fem partierna har tillsammans 21 mandat av totalt 45 mandat i kommunfullmäktige. Därmed kommer de att styra i minoritet under den kommande mandatperioden.

-Inget är klart innnan det är klubbat och klart, men det är detta underlag som vi går till kommunfullmäktige på måndag och som vi hoppas få majoritet för där, säger Carola Gunnarsson (C), oppositionsråd Sala.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2014 - Tvärsnytt

Mer i ämnet