Man misstänkt för grovt jaktbrott i Köping – sköt mot varg

Uppdaterad
Publicerad

En man misstänks för grovt jaktbrott efter att ha skjutit mot en varg i Köpings kommun, uppger polisen.

Mannen ska ha skjutit mot vargen i Köping någon gång under söndagen. Polisen har genomfört en husrannsakan och sökt efter blodspår i området.

Ingen varg har dock påträffats, uppger polisen.

– Vi har säkrat en del spår. Vad det är exakt kan jag inte gå in på, utan det ska analyseras, säger Daniel Wikdahl presstalesperson på polisregion Mitt.

En förundersökning om grovt jaktbrott har inletts. Den misstänkte mannen har inte frihetsberövats.

JAKTBROTT

Visa

Det är förbjudet att fånga eller döda vilt, eller att i sådant syfte söka efter, spåra eller förfölja vilt. Med vilt avses vilda däggdjur och fåglar. Till jakt räknas också att göra ingrepp i viltets bon och att ta eller förstöra fåglars ägg.

För jaktbrott döms till böter eller fängelse i högst ett år om man med uppsåt eller av grov oaktsamhet olovligen jagar på annans jaktområde eller bryter mot de olika bestämmelser som reglerar jakten. Det kan handla om vilka tider på året olika typer av vilt får jagas, vilka typer av vapen som får användas eller hur jakten får gå till.

Om ett jaktbrott är grovt, döms till fängelse, lägst sex månader och högst fyra år.

Källa: Åklagarmyndigheten

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer