Kvinna påkörd – ung kvinna häktad misstänkt för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig kvinna fick föras till sjukhus efter att hon blivit påkörd och släpats med en bil i Västerås sent på söndagskvällen. En jämnårig kvinna har anhållits misstänkt för försök till mord.

Polisen säger till VLT att det finns flera vittnen till händelsen på Melkertorget.

Kvinnan ska ha bilvit påkörd i låg hastighet och också släpats med bilen en bit. Den misstänkta kvinnan sprang från platsen och greps senare i sitt hem.

Mordförsöket på Melkertorget i Västerås

Det uppges oklart vad som legat bakom händelsen men enligt uppgifter till polisen ska det ha varit någon form av bråk före den.

– Utredningen pågår och förhör ska hållas, säger åklagare Frieda Gummesson som leder förundersökningen.

Initialt förekom det uppgifter om att det ska ha varit en man som blivit påkörd, men det rör alltså en kvinna. Den påkörde kvinnan ska inte ha fått livshotande skador.

Enligt VLT häktades kvinnan under onsdagen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Åtal ska väckas senast 17 juni

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsöket på Melkertorget i Västerås

Mer i ämnet