Foto: SVT

Medborgardialog i Kolsva rör upp känslor

Uppdaterad
Publicerad

Den 2 oktober kom tjänstemannaförslaget som bland annat föreslår att förvaltningen i Kolsva ska läggas ner. Igår var medborgardialogen. Kommunstyrelse bestämde sig för att säga ja till förslaget redan idag.

På onsdagskvällen samlades Kolsvabor, politiker och tjänstemän i kommunen för att reda ut vad en eventuell nedläggning av förvaltningen skulle innebära.

Även om inga politiska beslut har tagits så har det debatterats flitigt. Förespråkarna menar att kommunen måste bli en – kritikerna menar att de vill behålla det som fungerar bra.

– Finns det något vi säger i kväll som kan få er att ändra er, frågade Jonas Tilly från Kolsvaupproret under medborgardialogen.

Svarade gjorde moderaten Ola Saaw (M) som skrivit insändare i frågan och drivit den länge.

– Vi är övertygade om att det här är en bra idé och har drivit detta länge, svarade kommunalrådet Ola Saaw (M).

Syftet med omorganisationen är enligt politikerna en effektivare administration. De betonar att detta handlar om att utveckla snarare än att lägga ner.

– Man måste skilja på organisation och verksamhet.Kolsva kan lära andra delar av kommunen och andra delar kan lära sig av Kolsva, säger Elizabeth Salomonsson (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.