Här vid strandpromenaden på Lögarängen i Västerås blev en kvinna överfallen och brutalt misshandlad i somras, av en för henne okänd man. Foto: Ur polisens förundersökning

Överfallet på Lögarängen i Västerås: Misstänkta gärningsmannen lider inte av allvarlig psykisk störning

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 55-årsåldern som står åtalad misstänkt för att ha överfallit och brutalt misshandlat en kvinna på Lögarängen i Västerås lider inte av någon allvarlig psykisk störning. Det konstaterar Rättsmedicinalverket. Något VLT var först med att rapportera.

Det var den 9 juni i år som en kvinna överfölls och misshandlades av en för henne okänd man på Lögarängen i Västerås. I september väcktes åtal mot en man i 55-årsåldern.

Efter tre rättegångsdagar i Västmanlands tingsrätt pausades rättegången, då domstolen tog beslut att den misstänkte mannen skulle genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning.

Överfallet på Lögarängen i Västerås

Resultatet av den har nu kommit och där konstateras att mannen inte lider av någon allvarlig psykisk störning, och att han inte heller gjorde det vid tidpunkten för de gärningar han misstänks för.

Det finns därför inte skäl till att överlämna mannen till rättspsykiatrisk vård.

”Övertygande bevisning”

I och med detta kan rättegången i Västmanlands tingsrätt fortsätta.

Domstolen har redan efter de tre första rättegångsdagarna konstaterat att det framkommit övertygande bevisning om att mannen begått de gärningar han åtalas för, och rättegången väntas avslutas efter ytterligare drygt en dag i domstolen.

”Såg henne som ett hot”

Den misstänkte har varken erkänt eller förnekat att han överfallit kvinnan på Lögarängen, misshandlat henne brutalt och hotat henne.

Han har däremot, under en personutredning hos Kriminalvården, själv berättat om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Överfallet på Lögarängen i Västerås

Mer i ämnet