Dörren till polisens hus besköts med över 20 skott. Foto: TT/SVT

Misstänks för skott mot polisvilla – släpps på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som misstänkts för skottlossningen mot en polisbostad i Västerås släpptes på tisdagen på fri fot.

– Det har hållits ett förhör ikväll och sedan beslutade åklagaren att häva häktningen, säger advokat Per Svedlund till SVT.

Mannen som är skriven på en adress i Göteborgsområdet har suttit häktad sedan i onsdags, skäligen misstänkt för försök till mord. På tisdagskvällen släpptes han av kammaråklagare Birgitta Fernlund efter en timmes långt förhör.

Utredningen har inte lett fram till att misstankarna stärkts så att mannen kan omhäktas.

Skott mot polisvilla Västerås

– Han var mycket samlad och svarade på alla frågor. Jag är inte överraskad att han släpptes inför att bevisningen skulle upp till sannolika skäl i morgon (den högre misstankegraden, reds, anm.) och med tanke på vad som presenterats innan, säger Per Svedlund, advokat.

En häktningsförhandling var planerad till imorgon onsdag, men den blir alltså inte av.

Hur mår din klient? 

– Det har varit turbulent på sistone. Vi var på förhöret och sen har vi pratat kort efter.

Brottsmisstanken mot mannen har inte lagts ned utan förundersökningen fortsätter, meddelar Åklagarmyndigheten.

Ingen hotbild mot drabbad polis

Det var natten till lördagen den 28 oktober som en polismans hus besköts med över 20 skott. Skotten var så kraftiga att de gick rätt igenom polismannens hus och in i grannhuset. I huset befann sig polisen som äger huset och dennes familj.

Ingen person kom till fysisk skada och familjen flyttades och togs om hand på en skyddad plats.

Utredningen pågår och polisen har genomfört en mängd förhör. Det ska enligt polisen inte ha funnits något hot mot den drabbade polismannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skott mot polisvilla Västerås

Mer i ämnet