Höll kvinna inlåst i lägenhet i Surahammar – nu åtalas den misstänkta trion

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha suttit häktade i över tre månader åtalas de två kvinnorna och mannen som misstänks för att ha stängt in och misshandlat en kvinna i Surahammar under tre dagar.

Den rättsmedicinska undersökningen på kvinnan som misshandlades, hotades och utsattes för utpressning är ett av de starkaste bevisen mot trion som misstänks för brottet.

– Många vittnen träffade henne precis efter att hon lyckats fly, blodig och skadad. Rättsintyget styrker också hennes berättelse om vad som hände i lägenheten, säger Carl-Johan Norström.

Utsattes på olika sätt i lägenheten

Den 14 juni inleds förhandlingen mot kvinnorna som är mellan 30 och 40 år gamla och deras medhjälpare, en man i 25-årsåldern. Alla tre är misstänkta för grov misshandel, grovt olaga hot och olaga frihetsberövande.

Utöver de tre brotten är kvinnorna även misstänkta för grovt olaga tvång.

Varför?

Enligt Norström ska motivet vara hämnd. En av de åtalade kvinnorna ska ha velat hämnas på den utsatta kvinnan för att hon ”golat” till polisen. Det ska ha att göra med ett tidigare brott där den misstänkta kvinnan också är misstänkt.

– Det pågår redan en utredning mot henne där hon är misstänkt för anstiftan till grov misshandel och anstiftan till försök till grov utpressning och grovt sexuellt övergrepp. 

Både kvinnorna och mannen nekar till brotten och menar att kvinnan ljuger om vad som hände i lägenheten.

Omfattande bevismaterial

– Utöver den rättsmedicinska undersökningen och skadeprotokollet gav också brottsplatsundersökningen oss bra bevisning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Olaga frihetsberövande i Surahammar – höll kvinna inlåst

Mer i ämnet