Trio häktas för kidnappningsdrama – ska ha hållit kvinna fången och misshandlat henne

Publicerad

De tre personerna som misstänks för att ha frihetsberövat och misshandlat en kvinna i Surahammar häktades i dag. Alla är på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel och olaga frihetsberövande.

Det är två kvinnor och en man som är misstänkta i målet och de två kvinnorna häktades även för olaga tvång. Kvinnans skador är inte livshotande.

Samtliga är på sannolika skäl misstänkta för alla punkter. Åklagaren vill inte kommentera någonting mer kring händelserna, med anledning av att utredningen fortfarande är i ett tidigt och känsligt skede.

Misshandlades i tre dagar

Personerna greps i veckan och misstänks för att ha frihetsberövat en kvinna, hållit henne instängd i en lägenhet i Surahammar och misshandlat henne där under flera dagar. Kvinnan lyckades till slut fly och söka hjälp.

Kvinnorna, som är mellan 30 och 40 år gamla, misstänks ha styrt misshandeln. Mannen, som misstänks för grov misshandel är i 25-årsåldern.

Efter flera förhör med trion nekar de fortfarande till anklagelserna som riktas mot dem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Olaga frihetsberövande i Surahammar – höll kvinna inlåst

Mer i ämnet