Trio begärs häktade efter kidnappningsdramat i Surahammar

Uppdaterad
Publicerad

Två kvinnor och en man misstänks ha stängt in en kvinna i en lägenhet i Surahammar och misshandlat henne under tre dagar. På fredagseftermiddagen begärdes trion häktade.

Kvinnorna, som är mellan 30 och 40 år gamla, misstänks ha styrt misshandeln av en kvinna i Surammar förra helgen. De anklagas för grov misshandel, olaga tvång och olaga frihetsberövande.

Kammaråklagare Carl-Johan Norström begärde dem häktade:
– Utredningen är inne i ett känsligt läge och jag kan inte kommentera mycket mer än att det är de här personerna vi misstänker, inga ytterligare gärningsmän, säger Carl-Johan Norström.

Mannen som misstänks för grov misshandel är i 25-årsåldern. Efter flera förhör med trion nekar de fortfarande till anklagelserna som riktas mot dem.

Häktningsförhandlingarna kommer att hållas vid Västmanlands tingsrätt under lördagsförmiddagen.

Vad betyder brotten?

Visa

• Olaga frihetsberövande

Ett brott som innebär att någon för bort, spärrar in eller på annat sätt berövar en annan person friheten.

• Olaga tvång

Ett brott som innebär att någon genom misshandel eller hot tvingar en person att handla på visst sätt (eller låta bli att handla). Olaga tvång kan också vara att, utan att ha någon grund för det, hota med att åtala eller anmäla någon för ett brott.

• Misshandel

Vid bedömningen av om misshandeln är grov, ska särskilt beaktas om gärningen var livsfarlig eller om gärningsmannen tillfogat svår kroppsskada eller allvarlig sjukdom eller i övrigt visat särskild hänsynslöshet eller råhet. Grov misshandel kan utgöras av att sparka på någon som ligger, eller att flera gärningsmän angriper någon som är hjälplös.

Ett brott som innebär att någon avsiktligt tillfogar en annan person kroppsskada, sjukdom eller smärta. Som misshandel räknas också att försätta någon i vanmakt eller liknande tillstånd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Olaga frihetsberövande i Surahammar – höll kvinna inlåst

Mer i ämnet