Maktskifte i Surahammar – Centerpartiet byter sida

Uppdaterad
Publicerad

Surahammar har ett nytt styre. Det står klart efter en dramatisk vändning i samband med det extrainsatta kommunfullmäktigemötet på måndagskvällen.

Den avgörande faktorn för maktskiftet är att Centerpartiet nu stöder den tidigare oppositionen, efter att ha sparkats ut ur den styrande koalitionen med S och V.

Enligt den nya uppgörelsen kommer kommunen nu att styras av en ny allians bestående av M, SD, L och KD, tillsammans med Centerpartiet, skriver VLT.

Efter att majoriteten i kommunstyret bröts i början av maj i år har Socialdemokraterna sökt nya samarbetspartners för att få till en majoritet i kommunen.

Tidigare under kvällen beslutade det extrainsatta mötet att alla nämnder, styrelser och utskott skulle upplösas, vilket blev en kortlivad seger för S och V.

SVT Västmanland har försökt att nå kommunstyrelsens ordförande Christopher Marlowe (S) för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.