Surahammars kommunalråd Christopher Marlowe planerar att avgå

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet i Surahammar, Christopher Marlowe (S), begär entledigande från sitt uppdrag som ordförande i kommunstyrelsen.

– Jag begär härmed entledigande från mitt uppdrag som ordförande i kommunstyrelsen, säger han till SVT Västmanland.

Christopher Marlowe (S) säger att han känner ett ansvar att ställa sin plats till förfogande. Detta på grund av det rådande politiska läget som innebär att han inte har någon politisk majoritet längre. Detta efter att Centerpartiet inte längre är kvar i majoritetssamarbetet.

– Jag ställer gärna upp och leder kommunen igenom de förändringar som krävs men jag kan inte göra det utan en politisk majoritet som vill samma sak. Min förhoppning är att en majoritet i kommunfullmäktige är villig att släppa fram oss, säger det socialdemokratiske kommunalrådet Christopher Marlowe till SVT Västmanland.

Det var drygt fem månader sedan som politikern tillträdde som kommunalråd i Surahammar.

– Ett av mina främsta mål är att dämpa tjafset och jobba lite mer på att komma överens och lösa problem över partigränserna. Att sluta med pajkastningen för att tillsammans hitta bästa vägarna framåt för kommunen och invånarna, sa han då till SVT Västmanland.

Nu anser Surahammar-politikern att hans begäran om entledigande är den enda vägen att gå.

– Det som är med det politiska läget är att Centerpartiet inte är beredda att göra de förändringar som vi måste. Det är bara tjafs nu. Mitt beslut låter oortodoxt men tanken är att det leder till stabilitet. Jag ställer upp igen om vi får majoritet, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.