För den som inte betalar sina parkeringsböter på över 5 000 kronor inom sex månader efter att sista betalningsdatum löpt ut, väntar körförbud. Foto: Janerik Henriksson/TT

Nu blir det dyrare att felparkera i Sala

Publicerad

Nu blir det dyrare att felparkera i Sala, det har kommunfullmäktige bestämt. De nya beloppen har bestämts utifrån vad andra kommuner i närområdet tar för avgifter.

De avgifter Sala kommun hittills har tagit för parkeringsanmärkningar bestämdes år 1999, skriver kommunfullmäktige i sitt beslut.

När de nu har granskat vilka belopp tolv kommuner i närområdet tar för felparkeringar väljer de att höja avgifterna i Sala, för att de ska ligga i nivå med andra kommuner i närområdet.

Fram till denna tidpunkt har felparkeringsavgifterna i Sala legat på samma nivå som i Avesta, men efter höjningen blir det lika dyrt att felparkera i Sala som i Västerås.

De nya avgifterna börjar gälla den 1 januari 2021.

  • Nivå 1: höjs från 300 kronor till 400 kronor
  • Nivå 2: höjd från 500 kronor till 700 kronor
  • Nivå 3 skapas och får beloppet 1 000 kronor (gäller vid parkering, utan att ha tillstånd, på plats avsedd för personer med parkeringstillstånd för rörelsehindrad)

Källa: Sala kommun

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer