Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Första steget är att silon ska rivas. Hör Kungsörs näringslivschef Ida-Maria Rydberg berätta mer om tidsplanen och framtiden för hamnområdet. Foto: Christoffer Söderman / SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Målet: Ett hamnområde i Kungsör där människor kan mötas

Uppdaterad
Publicerad

Hamnområdet i Kungsör ska rustas upp. Utvecklingen kommer att ske stegvis, under flera år. Nu har kommunen samlat in invånarnas synpunkter, tankar och idéer kring vad som ska finnas i den framtida hamnen.

– Vi har fått in en hel del synpunkter om att det ska finnas restauranger här, säger näringslivschef Ida-Maria Rydberg.

Det första steget är att riva silon, vilket redan är beslutat och planeras att genomföras under 2021. Sedan kommer upprustningen ske i etapper och ännu är det inte klart exakt vad som ska finnas i hamnområdet.

– Vi ser det också som en stor vinst att knyta ihop hamnen med centrum och få till ett naturligt stråk för kungsörare och besökare. Du ska lätt kunna röra dig runt i Kungsör och träffa på vattnet, våra handlare och våra restauranger. Kopplingen mellan centrum och hamnen är lite suddig idag och den tydliggör vi i en sådan här satsning, säger Ida-Maria Rydberg.

I klippet berättas mer om tidsplanen och framtiden för hamnen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Första steget är att silon ska rivas. Hör Kungsörs näringslivschef Ida-Maria Rydberg berätta mer om tidsplanen och framtiden för hamnområdet. Foto: Christoffer Söderman / SVT
Foto: Christoffer Söderman / SVT
Foto: Christoffer Söderman / SVT