Ingen höjd landstingsskatt i Västmanland

Uppdaterad
Publicerad

Vid landstingsstyrelsens i Västmanland möte på onsdagen presenterades de nya landstingsråden.

Det blir ett nytt oppositionsråd. Sverigedemokraten Maria Andersson Liljedahl från Köping heter hon och det är första gången SD får en sådan post i Västmanlands landsting.

De övriga två nya landstingsråden blir miljöpartisterna Andreas Porswald och Pernilla Rinsell, båda från Västerås.

Denise Norström (S), ordförande i landstingsstyrelsen, tror inte att det faktum att SD nu har ett landstingsråd ska sätta käppar i hjulet:

– Vi kommer säkert att tycka lika i många frågor, men i andra kommer vi naturligtvis att ha vitt skilda ståndpunkter, säger Norström. Men man brukar kunna vara ense i många frågor.

Förutom de tre nya blir det sex ”gamla” landstingsråd, Denise Norström, Kenneth Östberg, Lena Johansson och Tommy Levinsson för S samt Juha Rundgren och Hans Jansson för V. Det betyder att gamla kända namn försvinner. Rigmor Åkesson (S), Barbara Conte (MP) och Lars Flodin (MP) får gå till avbytarbåset. 

Även oppositionen presenterade i dag sina landstingsråd. Det blir Tomas Högström, Maria Dellham och Jenny Landernäs som delar på moderaternas två poster. De övriga tre blir Birgitta Andersson (C), Malin Gabrielsson (KD) och Helena Hagberg (FP). Det innebär att Hans Strandlund (M) och Torsten Källberg (FP) hoppar av.

Som avslutning på onsdagens tillställning serverade Denise Norström en liten present till alla länets invånare: Det blir ingen höjd landstingsskatt!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2014 - Tvärsnytt

Mer i ämnet