Nyheter från dagen: 22 mars

Publicerad

Nedan får du ett urval av dagens nyhetshändelser i länet och de mest klickade publiceringarna från SVT Nyheter Västmanland.

34-åriga Lovisa vill inte ha barn: ”Folk blir nästan arga”

Kvinnor i Sverige föder färre barn. Lovisa Allinge Molander i Västerås är en kvinna som valt bort barn och mottagit kritik för sitt val.

– Det borde inte vara så konstigt längre att folk väljer bort barn, säger hon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Lovisa Allinge Molander berättar om de starka reaktionerna till att hon väljer bort egna barn. Foto: Caroline Slotte/SVT

Skjutne mannen häktas – knivhotade polis i Skultuna

Polis ryckte ut till Skultuna på onsdagen efter ett larm om psykisk ohälsa. Där uppstod en hotfull situation som kulminerade i att en man sköts av polis och fick vårdas på sjukhus för skottskadorna.

På fredagseftermiddagen häktades han, på sannolika skäl misstänkt för grovt hot mot tjänsteman.

En teknisk undersökning gjordes på platsen där mannen i 30-årsåldern sköts av polis, efter att en hotfull situation uppstått. Foto: Fredrik Samuelson/SVT

Djurparken i Kungsbyn lägger ner – kostar för mycket att underhålla

I fjorton år har djur som visenter, lemurer och kameler gått att se i Kungsbyns djurpark utanför Västerås. Men nu lägger den ner.

– Det är en tuff framtid framgent och då är det bättre att backa härifrån och börja om på ny kula istället, säger ägaren Henrik Ludvigsson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet besöker SVT Kungsbyns djurpark och ägaren Henrik Ludvigsson berättar om beslutet att avveckla verksamheten. Foto: Elin Krell/SVT

Har du ett nyhetstips eller bilder/video från en händelse? Mejla till: vastmanland@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.