Foto: SVT

Nytt bussamarbete mellan Västmanland och Örebro

Uppdaterad
Publicerad
Större anställningstrygghet för bussförarna och bättre kvalitet och service för bussåkarna – det är målet när Region Västmanland och Region Örebro nu startar ett gemensamt bolag som ska driva kollektivtrafiken i båda länen.

Under torsdagen signerades avtalet mellan Region Örebro län och Region Västmanland som innebär att Region Örebro län köper 50 procent av aktierna i AB Västerås lokaltrafik.

LÄS MER: Gemensamt bussbolag kan bildas

För resenärerna i Västmanland kommer det ändrade ägandeförhållandet inte att göra någon skillnad, varken i pris eller i utbud.

Några omedelbara förändringar kommer heller inte att ske men under hösten 2019 kommer det gemensamma bolaget börja trafikera stadstrafiken i Örebro.

Då kommer det bli bättre kvalitet och service, som exempelvis bättre fordon, enligt Region Örebro län och Region Västmanland.

Lättare att resa mellan länen

Det gemensamma bolaget ökar också möjligheterna för att det ska bli enklare för resenärer att resa mellan de två länen.

De båda regionerna kommer även fortsätta med sina egna varumärken ut mot kunderna, alltså kommer inte varumärket Västerås länstrafik (VL) att försvinna.

– Med ett gemensamt bolag får vi ännu bättre forutsättningar att fortsätta utveckla busstrafiken i båda länen, säger Denise Norström (S), regionstyrelsens ordförande, i Region Västmanland, i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer