Foto: SVT

Oklar politisk situation i Skinnskatteberg inför val till kommunstyrelse

Uppdaterad
Publicerad

Centerparitet inte längre vill vara med i det valtekniska samverkan som skulle ge S, V och C en majoritet i kommunfullmäktige. Orsaken till att Centern vill dra sig ur är oklar. Hur Skinnskatteberg ska styras är lika oklart. På måndag ska en budget klubbas igenom och en kommunstyrelse väljas.

-Jag är lika förvirrad som du. Vi har haft lite turer och så. Vi har haft mycket samsyn, sen vet jag inte vad som hände med Centerpartiet, säger Fredrik Skog (V) som var en del i den tilltänkta majoriteten.

Det största partiet, Socialdemokraterna har inte heller några svar.

– Det finns inte så mycket att säga, det är inte vi som brutit och nu finns inte det valtekniska samarbetet längre. Vi tar vårt ansvar och öppnar upp alla dörrar för att få en stabil majoritet i Skinnskatteberg, säger Lena Lovén Rolén (S)

C:”Det är bättre att skiljas innan man har gift sig”

Centerpartiet i Skinnskatteberg säger att uppbrottet inte beror på någon enskild politisk fråga eller särskild händelse

– Vi hade inte förtroende för motparten, det verkar inte stabilt och vi känner inte att vi kan stå för det samarbetet i längden, säger Roger Andersson (C).

L:”Tillbaka på ruta ett”

– Det var överrumplande när deras samarbete sprack. Nu är det som att börja om på ruta ett igen,säger  Carina Sandòr (L).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.