Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För Thomas Gislerud och hans företag där man tillhandahåller mattor i olika varianter till främst företag och olika event, så har de senaste åren med pandemin, ökade kostnader och en ny verklighet med lågkonjunkturen, varit prövande. Hör hur han resonerar i klippet här. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Ovisshet och ökade kostnader en del av vardagen för mattföretaget i Skultuna

Uppdaterad
Publicerad

Det är tuffa tider för småföretagare under en lågkonjunktur som kryddas med elkris och ökade kostnader. I Skultuna kämpar Thomas Gislerud mot nya utmaningar för sitt familjeföretag.

– Under pandemin fanns det i varje fall stöd att få, nu känner man sig mer utlämnad till sig själv, säger mattföretagets vd.

Företaget levererar mattor till bland annat event, hotell och företag. Efter att ha klarat av krisen under pandemin var 2022 ett mycket bra år för det Skultunabaserade familjeföretaget. Men den nuvarande verkligheten med minskad efterfrågan under lågkonjukturen kombinerat med ökade kostnader från leverantörer och för bland annat transporter.

– Man får göra som vi lärde oss under pandemin: se över kostnader, tänka två gånger vilken bil man använder för leveranser och gör massa sådana val som man inte behövde göra för några år sedan, säger Thomas Gislerud.

Hör hur läget är för småföretagare i länet och hur man kan klara av rådande kris.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du tre frågor om småföretagens rådande situation, där Thomas Byström regionchef för organisationen Företagarna svarar. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.